Uitstrijkje bevolkingsonderzoek veranderd

Al langere tijd ervaren wij de behoefte van vrouwen om het uitstrijkje, in het kader van het bevolkingsonderzoek, bij een vrouwelijke medewerker te kunnen laten maken.

In den landen is het steeds meer gebruikelijk om deze verrichting te laten uitvoeren door een van de doktersassistentes.

Een van onze assistentes, Joyce Roodakker, heeft zich geschoold in het maken van uitstrijkjes en sinds begin 2009 kunt u bij haar een afspraak maken om het uitstrijkje te laten maken.

Mocht zij samen met u toch de arts willen raadplegen, dan is deze altijd rond deze tijd aanwezig in de praktijk voor consultatie.

U kunt vanzelfsprekend uw afspraak voor het uitstrijkje ook bij uw huisarts laten maken indien u dit wenst.
We zien de mogelijkheid als een extra service daar waar deze vraag bestaat.

NB: met de komst van de huisarts-in-opleiding, kunt u ook kiezen voor het maken van uw uitstrijkje, bij deze arts. 75% van de aankomende huisartsen zijn vrouwen.

Per 1 december 2016 verandert het oproepsysteem. Vrouwen die niet hebben deelgenomen krijgen de mogelijkheid om thuis zelf een kweek af te. Mocht hier het HPV-virus in worden gevonden, zal er een verzoek komen naar de huisarts of gynaecoloog te gaan voor nader onderzoek.

https://neer.praktijkinfo.nl/